Адвокатът на убиеца с "Хамър"-а: Синовете на убития имат финансов интерес от делото

„Синовете на убития имат не само морален интерес от делото, но и финансов интерес”, заяви пред Нова ТВ Христо Мишев, адвокат на Иван Янакиев, който прегази с джипа си "Хамър" 70-годишен мъж в Пазарджик на 18 декември миналата година.

Според адвоката и шофьорът, и пешеходецът имат вина за случилото се. Мишев каза още, че в хода на съдебното дело, ще се установи дали има причинно-следствена връзка между настъпилата злополука и скоростта на шофиране. "Там няма пешеходна пътека, макар че хората минават, но при хиляда минавания, веднъж се случва и такъв инцидент.", коментира Мишев.

Близките на загиналия заявиха, че тези, които шофират пили и употребили наркотици, са най-големите убийци. Според тях майката на момчето носи най-голяма вина за инцидента, защото дава джипа си, след като сина й шофира с отнета книжка.

Апелативният съд в Пловдив потвърди промяната на мярката за неотклонение на Иван Янакиев, прегазил с джипа си "Хамър" 70-годишен мъж в Пазарджик на 18 декември миналата година.

Той излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева. Първоначално сумата беше 3000 лева, но тъй като той има и други нарушения преди тази катастрофа, гаранцията е повишена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право