Дядо даде 2000 лв. за лъскав часовник на измамник "сърбин, пострадал в катастрофа"

Пенсионер от Шумен даде 2000 лв. за лъскав часовник и хартии, изписани на чужд език. 78-годишният Х.С. вярвал, че дава парите и помага на чужденец, чиято жена пострадала в катастрофа.

Сърцераздирателната история му поднесъл непознат мъж, който го спрял на бул. “Ришки проход“ до Второ основно училище към 11,30 часа във вторник, съобщават от полицията. Той се представил за сърбин и обяснил, че след тежка катастрофа жена му е настанена в болница и са нужни пари за лечение. Нямало откъде да ги набави и молил стареца да му услужи. Казал, че в залог му оставя чантата си, пълна с лични документи, както и часовника си. Уговорката била, като получи пари от роднините си в Сърбия, веднага да ги върне на шуменеца, а той да му предаде вещите.

С идеята, че помага на хора в нужда, пенсионерът дал парите и малко по-късно се досетил, че е измамен.

Започнато е досъдебно производство. Това не е първият случай, при който „сърбин“ мами пенсионер в Шумен. През юни м.г. друг шуменец хариза 5550 лв. за „позлатен часовник“ по същия сценарий. Той дори отиде в банка да изтегли спестяванията си, за да услужи на хората в беда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право