Хибридният спорт

Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

Посланикът на Унгария у нас: България трябва да получи пари от ЕС за справяне с бежанците

унгарския посланик у нас Н. Пр. Андраш Клейн по време на визитата си във Велико Търново в сряда. Снимка: Веселина Ангелова

България трябва да получи пари от Европейския съюз за справяне с бежанската вълна. Такава позиция изрази унгарския посланик у нас Н. Пр. Андраш Клейн по време на визитата си във Велико Търново в сряда.

„Съвсем логично звучи и за нашата дипломация, когато решаваме да даваме пари на различни страни, и България да бъде включена като държава, от която зависи сигурността и контрола на европейските граници. Ако се зададе въпрос дали България трябва да получи пари, предполагам, че унгарското правителство ще подкрепи страната ви за това“, каза Андраш Клейн.

Дипломатът заяви и категорична подкрепа и за приемането на страната ни в Шенген. По думите му ситуацията, в която е поставена България в момента не е честна. Клейн коментира, че сме готови за Шенген още от 2011г., когато и Европейската комисия е излязла с това становище.

„Има една страна, която е член на Шенген и повече от една година не си изпълнява задълженията , спрямо шенгенската зона. Можем да кажем, че това е Гърция. В същото време има друга страна, която доказа, че се старае да съхрани външните граници на Европа, но не я допускат до Шенген. Това е България. Наблюдаваме различни мониторингови доклади, които не допускат България до Шенген. Нашите наблюдения са, че причините са политически. Много се надявам България да стане член на Шенген“, коментира Андраш Клейн.

Той е категоричен, че проблемът на Европа в момента не е България. Според унгарския дипломат никой не може да отрече, че българското правителство има воля да съхрани външните граници на Европейския съюз. Той изрази позиция, че страната ни има трудни съседи, а ключът на проблема с бежанците трябва да бъде Гърция и нейната граница.

Посланикът изнесе лекция във ВТУ на тема „Мигрантските вълни и бъдещето на ЕС“. Това се случи по покана на студента Светослав Мишев, който е един от учредителите на Студентския дипломатически клуб „Имхотеп“ във великотърновския ВУЗ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.