Цвета Караянчева: ПГ на ГЕРБ внесе отмяна на забраната за къмпингуването

ПГ на ГЕРБ внесе отмяна на точка 9 от Закона за устройство Черноморското крайбрежие, която забранява къмпингуването на плажовете, съобщи пред журналисти депутатът от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева, предаде "Фокус".

Според нея отмяната няма да означава, че ГЕРБ не остава на позицията си, че българското Черноморие и всички курорти - зимни и летни, трябва да се поддържат в добър вид, да се използват екосъобразно и да се запази природата.

Караянчева поясни, че големият обществен интерес е наложил постъпката на ГЕРБ. „Поправката отговаряше на определен обществен интерес и на това, че имаме девствени плажове и природа, която трябва да запазим. След като има голям обществен интерес, ние като народни представители сме длъжни да се съобразим с това, да подложим на дебат темата и да направим съответната регламентация в Закона за туризма”, обясни тя.

Караянчева допълни, че в момента текат разговори с Министерството на туризма, неправителствени организации и с кметовете на всички курортни общини. След тези разговори ще има промени, които ще касаят Закона за туризма в частта за къмпингуването и в закона ще бъдат заложени абсолютно всички мерки и правила, по които ще се ползват и тези нерегламентирани къмпинги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини