Казанлъчанин ще лежи две години в затвор за кражба на цигари

Присъда от две години затвор получи казанлъчанин за кражбата на 14 стека цигари от автомобил в Стара Загора.

36-годишния Сергей Иванов е рецидивист с предишни ефективни присъди. Признат е за виновен за това, че на 21 декември 2015 г. в квартал "Индустриален" в Стара Загора, в близост до складова база, с цел да набави за себе си финансови средства е отнел от паркиран служебен лекотоварен автомобил, марка "Пежо Боксер" кашон с 14 стека цигари от различни марки на стойност 622 лева, подготвени за разносна търговия.

По-късно той продал стековете на търговец в Казанлък. По данни на прокуратурата Иванов е извършил кражбата, месец след като е бил освободен от затвора, след изтърпяване на предходно осъждане. Според обвинението той е действал условията на опасен рецидив.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Предявен е граждански иск, от ощетеното юридическо лице, който е уважен в предявения пълен размер. След като е признат за виновен от Районен съд - Стара Загора на подсъдимият е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от две години при първоначален "строг" режим. Приспаднато е времето, през което Иванов е бил задържан, считано от 30 декември 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право