Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

Правят две стопанства от горското в Кюстендил

В Кюстендил се създават две горски стопанства, заповедта за това на земеделския министър Десислава Танева вече е издадена. Новият шеф на досегашното ловното стопанство, назначен на 1 март т.г. – инж.Тони Колев, вероятно ще оглави едното от двете, коментират хора от гилдията.

Досегашното държавно ловно стопанство „Осогово“ в Кюстендил се разделя на две – на държавно горско стопанство „Осогово“ и държавно ловно стопанство „Кюстендил“, съобщиха добре информирани от гилдията хора вчера. Заповедта за създаването на двете горски структури на досегашната една територия е на земеделската министърка Десислава Танева от 11 март т.г., но влиза в сила от 1 юни 2016 год.

Администрацията им ще се помещава в една сграда. Вече е пратен екип, който да проектира цялостен ремонт на двуетажния комплекс в кюстендилския кв. „Могилата“. Първаначално били планирани 150 хил. лева, вече средствата за реомнта и преоборудване са увеличени на 600 хил. лева, казаха запознати със ситуацията. И до 2008 год. в Кюстендил са съществували две горски стопанства, които тогава били обединени в едно – неясно с каква цел. „В сградата имаше една тоалетна, сега се проектира да станат две. Тогава едно WC е било достатъчно за целия състав, сега трябва още едно“, подхвърлят тукашни от съсловието.

Със сигурност към досегашните 100 служители и работещи на терен ще има нови. Вече назначили двама-трима – старши лесничей и горски стражари, коментираха хора от горския сектор в града вчера. Сйъздавата се и 8 горски участъка, по 4 във всяка от новите структури. Досегашното ДЛС „Осогово“ е най-голямото дърводобивно стопанство в страната, или поне е второто – за м.г. е добило 89 хил. куб. м. дървесина, а горската площ, която обслужва, е 62,141 хектара, каза назначеният наскоро за нов шеф на старата структура инж. Тони Колев.

Към структурата е и дивечовъдна станция за елени, сърни и диви свине в Осоговския балкан. На етапа не е ясно кои ще са двамата нови горски шефове в града, шансът инж. Тонев да остане са големи, коментират негови колеги и хора от дърводобивния сектор в района.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.