Кобрата: Боксът не е уличен бой

Снимка ОЛЕГ ПОПОВ

„Кубрат е аматьор, не е боксьор, който се бие - заяви Дерек Чисора . - Но има силни страни - един удар, на който много се възхищавам. Бърз е с дясната ръка”

Пулев и Чисора ще кръстосат ръкавици на 7 май в Хамбург за европейката титла в супертежка категория, а вчера двамата дадоха пресконференция пред българските медии. „Благодаря за критиката - отвърна Пулев. - Боксът обаче е велик спорт, не е уличен бой. Макар че и на улицата да срещна Дерек - няма да му отстъпя. А иначе най-силната му страна е шоуто. Чак и на мен започна да ми харесва, макар че не гледам комедии.”

Все пак Чисора благодари на Кобрата, че го е поканил у нас да се срещне с българските журналисти и не бил идвал досега у нас.

„Усещането е страхотно да видиш как този спортист (б.а. - Кубрат) е толкова обичан от народа си - продължи роденият в Зимбабве британец. - Очаквам да се получи страхотен бой на 7 май с този воин. Знам, че съм по-добрият и знам, че Пулев не е съгласен с това. Но боксът е спорт, в който даваш всичко от себе си, а след това се ръкуваш, прегръщаш се с противника. Ние сме като гладиаторите.”

Двамата дадоха и прогноза за мача. Чисора обяви, че боят ще приключи с нокаут, а Кобрата - че няма да се играят всичките 12 рунда.

„Вече работим по организирането на профимач в България - разкри Крис Майер, организатор на галавечерта. - Разбира се, ако Кубрат бие, присъствието ни във вашата страна ще се увеличи. Същото важи и за Дерек.”

Въпреки че са от един клуб - „Зауерланд”, двамата не са играли досега дори на тренировка. Пулев обяви, че до мача ще се готви в Германия, а Чисора заминава на подготовка в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт