Обявиха, че 70-годишните хора все още не са стари - трябва да почакат, докато навършат 85

Динамичните съвременни пенсионери вече са убедени, че старостта настъпва чак на 85 години и не се притесняват от 70-ия си рожден ден, сочи проучване на Кралската доброволческа служба, цитирано от в. "Дейли мейл".

Британската анкета е обхванала 2000 души на възраст от 60 до 69 години. Според 41 процента от тях старостта настъпва на 85 години, а 11 процента ще се признаят за остарели чак когато навършат 90.

Анкетата показва още, че повечето хора на 60 години гледат на пенсионирането като на възможност за приключения и научаване на нови неща.

На въпроса за плановете им, след като навършат 70, две трети са отговорили, че искат да научат нещо ново. 38 процента мислят да пътуват в непознати държави, 28 процента - да спортуват, а 18 процента - да се занимават с доброволческа дейност. Една трета са казали, че ще се наслаждават на живота, а 18 процента - че се гордеят с възрастта си.

По данни на британската статистическа служба хората на възраст от 69 до 79 години са по-доволни от живота в сравнение с 40 и 50-годишните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл