Комисията по здравеопазване на Националното сдружение на общините ще заседава в Търговище

Кметът на Търговище д-р Димитров ще бъде домакин на заседание на Комисията по здравеопазване на Националното сдружение на общините.

На 17 и 18 март 2016г. (четвъртък и петък) в Търговище ще се проведе второто заседание на Постоянната комисия по здравеопазване (ПКЗ) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Домакин на форума ще бъде кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, който е председател на комисията.

Очаква се в заседанието участие да вземе и д-р Даниела Дариткова, която е председател на Комисията по „Здравеопазване” в Народното събрание.

В предварителния дневен ред на заседанието е включено представяне на резултатите от проведена среща на д-р Дарин Димитров в Министерството на здравеопазването по въпроси, поставени от Националното сдружение на общините по предстоящи промени в нормативни актове.

Участниците в заседанието ще бъдат запознати с възможностите за финансиране на общински проекти в сферата на здравеопазването по Оперативни програми и Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г., съобщи д-р Димитров.

Ще се обсъжда методиката за определяне на болници в отдалечени и рискови райони, както и актуални проблеми на онко и психодиспансерите.

Заседанието на комисията ще започне в 14 часа в четвъртък. В петък е предвидена и пресконференция с участието на д-р Дариткова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве