Пневмонии убиват 800 000 души в света всяка година Децата и възрастните хора са най-уязвими

Ледено и оранжево вино предлага Villa Vinifera Избата открива първия си представителен магазин

Министър Желязков: Приетите текстове в пакета „Мобилност“ ще доведат до повишаване на вредни емисии

Фронтекс: Броят на мигрантите по източния маршрут нараства

Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, нито един загинал летец

Децата в риск са уязвими от социалния закон Социалистите пращат текстовете в Конституционния съд

Проф. Олег Асенов: Електронната система за тол таксите ще помага срещу нерегламентирания превоз на пътници

Нинова: В правилника на парламентарната групата на БСП няма партийни наказания

Соцвеличия почетоха паметта на Христо Христов (снимки) 100-ина души, работили във външната търговия отбелязаха 88-ия рожден ден на бившия си министър, който почина на 16 ноември

Прокуратурата в Италия разследва Матео Салвини заради служебни полети

НЗОК отпуска безплатно по 2 лекарства за заболяване Лекари се оплакват от новия Националния рамков договор, който предстои да бъде подписан

Сидеров: Не съм част от управлението! Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер

АПИ: 70% от българите смятат за справедливо камионите и автобусите да плащат по-високи такси

Владислав Горанов: Радев е приел ролята на опозиционен лидер, но понякога с това вреди

Доналд Тръмп нападна Грета Тунберг: Кротни се!

София отделя 7,7 млн. за спорт през годината

Над 7,7 милиона лева отделя Столичната община през годината за спортни дейности, както и за поддръжка на инфраструктурата и за нови спортни бази, съобщи Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет (СОС).
„От тази сума 2,2 милиона лева са само за спортни дейности – каза Герджиков. – А най-новите спортни обекти са физкултурният салон на 98-о училище „Св. св. Кирил и Методий“, новата многофункционална спортна зала в Девета френска гимназия и новият салон на Първа английска.“
Герджиков добави, че за първи път стартира програма за подпомагане на спортните клубове, основно на детско-юношеските им школи. Бюджетът ще е 400 000 лв., от които 70% са заделени за колективните спортове, а останалите – за индивидуалните дисциплини.

В Столичната община е формирана специална 12-членна временна комисия за анализ на състоянието на Витоша, която ще бъде оглавена от Елен Герджиков. В срок от 6 месеца ще бъде изготвен подробен доклад за състоянието и проблемите, които има в планината и ще бъде предложен начин за тяхното решаване. „Столичната община осъзнава своята отговорност за бъдещето на Витоша и въпреки че не притежава собственост там, е амбицирана да направи всичко, което зависи от нея, за да може планината да бъде достъпна за всеки и да е в много по-добро състояние“, обобщи Герджиков.
„Продължаваме линията от последните 5 години да доказваме, че спортът е приоритет на Столична община – каза зам.-кметът Тодор Чобанов. – Тази години инвестираме в 5 нови спортни зали, в ремонта на 9 плувни басейна и 14 физкултурни салона.“

Стана ясно, че Столичната община е отворена за проекти, които да възстановят плувните бази в града. „Готови сме за диалог и партньорства, но на места има проблеми със собствеността на обектите, като например при къпалня „Мария Луиза“ в Борисовата градина. Но е нужно държавата и заинтересуваните институции, както и съответните спортни федерации да се ангажират в това отношение“, каза още Чобанов.
Анатоли Илиев, общински съветник и секретар на организационния комитет за „София 2018 – Европейска столица на спорта“, представи най-големите събития в календара на инициативата през годината.

Столицата отворена за партньорство за строеж на модерен плувен комплекс

На пресконференция бяха анонсирани спортните планове в столицата за годината. От ляво на дясно: Анатоли Илиев, секретар на оргкомитета на „София 2018 – Европейска столица на спорта“, Татяна Георгиева , председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта към СОС, Елен Герджиков, председател на СОС и шеф на фондация „София 2018 – Европейска столица на спорта“, зам.-кметът Тодор Чобанов и Ирина Димитрова, директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“.

Илиев обяви, че за 2016-а в инициативата „София 2018“ ще има около 30 събития, сред които са Обиколка на Витоша, т.нар. ърбън зона, летни и зимни фестивали на Витоша, Екстрийм фест, традиционният маратон, валиден и за балканско първенство, и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.