32 акта съставиха в Сливен след проверки на 40 бараки и павилиони

Зам.-кметът по строителството инж.Стефан Кондузов

Общинската администрация в Сливен започна масирани проверки на разположените в областния град преместваеми обекти. До момента са проверени 40 обекта, 32 от тях са в нарушение и са им съставени актове - каза зам.-кметът по строителството инж. Стефан Кондузов. Собствениците на 3 неизрядни обекта са ги премахнали доброволно.

Премахването на останалите ще отнеме месеци, ако собствениците обжалват.
Преместваеми обекти според специалната общинска наредба са масите, кабините, пивилионите и други съоръжения, за които не се иска разрешение за строеж. Те се разполагат по схема, одобрена от главния архитект и утвърдена от общинския съвет.

Към момента голяма част от бараките и сергиите били с изтекли договори, не плащали наем в местната хазна. Нямало и схема, одобрена от гл.архитект. Проверките се извършват не само в централната част, а и в жилищните квартали на Сливен - уточни зам.кметът Кондузов. Намеренията на общината са специално по ларгото да има единствено обекти за продажба на вестници, с изключение на празниците, когато временно ще е разрешена и друг вид търговия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони