Осъдиха шофьор, предложил подкуп на катаджия

Условна присъда с тригодишен изпитателен срок и глоба от 200 лв. получи 36-годишен шофьор от Белоградчик за даване на подкуп на катаджия. Присъдата е на Видинския окръжен съд, който призна за виновен Веселин Ангелов.

На 4 февруари тази година на ул. "Княз Борис I" в Белоградчик младши автоконтрольорът Бранимир Божков от "Охранителна полиция" засякъл паркиран на забранено място автомобил "Хонда Сивик". Катаджията изчакал шофьора на колата, но при вида на полицая Ангелов хукнал на бяга. Тъй като возилото пречело на движението, униформеният потърсил съдействието на свой колега. Двамата открили беглеца и го извикали в Районното управление за съставяне на акт.

Още при влизане в сградата и по-късно във фоайето шофьорът започнал да моли полицая да "оправят нещата" и да предлага почерпка, което било категорично отказано. Опитите да се разберат по друг начин обаче продължили и Ангелов извадил банкнота от 100 лева, поставяйки я върху папката пред полицая.

При последвалата справка е установено, че шофьорът неколкократно е санкциониран за нарушения. Има актове и фишове с издадени наказателни постановления.

На досъдебното производство мъжът се признал за виновен и обяснил, че за да му е размине акта решил да почерпи катаджията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони