Бай Асен дари събраните за глобата му 4000 лева на дете

Снимка: бТВ

Бай Асен, който продаде магарето си, за да плати глоба за отсечено изсъхнало дърво в имота на дядо си, получи неочаквана подкрепа. Граждани събраха близо 4000 лева, за да му помогнат да се справи с глобата от 200 лева. А пък той ги дари на дете в нужда.

Мъжът, който е инвалид и живее с 3 лева на ден, разказа, че човек, гледал репортажа за него, открил банкова сметка, където граждани събрали общо 3910 лева за плащане на глобата, съобщи бТВ.

Асен призна, че първоначално си мислел да използва парите, за да си купи компютър, но бързо сам преценил, че може да използва парите за по-добра кауза: „Аз нямам нужда, достатъчно съм силен и здрав, за да компенсирам моя бюджет. Сега тепърва да се уча на охолство...”.

Дарил дарението на дете с церебрална парализа от Благоевград и избрал да продължи живота си както сега. Няколко души му предложили да му подарят магаре – отказал.Даже горските предложили да го овъзмездят.

Приел единствено 150 евро от нашенец, който от години живее в Германия. С парите и със свои спестявания ще си купи ремарке за мотофрезата, с която ходи до нивата.

Какво ще каже Бай Асен на тези, които са му помогнали? „Дълбок поклон! Благодаря ви, скъпи хора! Аз съм трогнат до дъното на душата си, че има такива хора! Аз съм длъжен да помогна на хората, които са още по-закъсали от мен!”

Коментари

Задължително поле