Жени потрошиха конфискуван автомобил, не го дават на държавата

Три жени, разгневени от опита на полицаи да приберат конфискуван от съда автомобил, помляха пред очите на пазителите на реда колата. Най-възрастната от хулиганките е арестувана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В сряда следобед служители на МВР пристигнали в село Сливовок, за да изземат „Алфа Ромео 155”, собственост на 36 годишният Георги Макавеев. Мъжът е с голямо криминално досие, извършител на множество кражби и грабежи и е зад решетките, казаха от полицията.

След присъда срещу него за грабеж магистратите постановили колата му да бъде конфискувана. Майката на апаша Горица М./66 г./, сестра му и Иванка М./28 г./ и жена му Светла С./23 г./ обаче се опълчили на полицаите и заявили, че не си дават колата.

Жените оказали люта съпротива на униформените и докато те ги озаптят, с камъни и дървета изпотрошили стъклата и ламарините на „Алфата”. Накрая трите били укротени, а Горица е прибрана в ареста за 24 часа.

Потрошената кола е транспортирана с машина на Гражданска защита в полицията в Монтана. Срещу трите жени е заведено досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони