Нов рейд на телефонни измамници в Стара Загора

За по-малко от 3 часа в сряда телефонни измамници успяха да подлъжат с различни схеми петима старозагорци да им дадат спестяванията си.

В два от случаите жертвите повярвали, че помагат на полицията и до последно мислели, че парите им са на сигурно място.

Първата жертва се оказал 58-годишен мъж, който получил обаждане на домашния телефон от мним полицай, който го убедил, че помага за залавянето на телефонни измамници. Малко по-късно, потърпевшият е оставил сумата от 4000 лв. до ресторант в Стара Загора.

Три часа по-късно "полицаят" позвънил на домашния телефон и на 78-годишна старозагорка. Мнимият служител на реда обяснил, че е заловен измамник, който разполага с личните й данни. Той посъветвал жената да изтегли спестяванията си, за да не злоупотребят с тях ало апашите. След като изтеглила сумата от 3200 евро и 1515 лв, възрастната жена я поставила в найлонова торба и в уречения час я пуснала от балкона на жилището си на непознат мъж.

Измамниците приложили и други схеми, за да измъкнат пари от наивни старозагорци. Същия ден, около 14,30 часа две сестри - на 76 и 83 години били измамени да дадат 1450 лв. на непознат, който ги убедил, че техен близък се нуждае от спешна операция. На същата схема се "вързала" и 84-годишна старозагорка, която дала 930 лв. за лечението на синът си, който уж бил пострадал от токов удар.

Междувременно полицията задържа 20-годишен мъж от радневското село Знаменосец, който взел парите на възрастни жени от Раднево и Гълъбово. Установено е, че мъжът е прибрал 3000 лв. от 81-годишна жена и още 4000 лв. от 79-годишна жертва на телефонна измама. Работата по установяване на съпричастността му и към други телефонни измами продължава, уточниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони