Топизмамник отива на съд

Изправят пред Темида 32-годишен топизмамник от Велико Търново. Районната прокуратура в старата столица е внесла в съда обвинителен акт срещу Пламен Петков, който "ужилил" петима души с общо 4406 лв.

Извършителят ще отговаря за това, че в периода от 1 февруари до 6 октомври 2015 г. в старата столица е извършил въпросните злодеяния. През времето от февруари до май миналата година Пламен Петков държал в заблуждение жена, че е представител на софийска фирма "Агроком" и че тя може да кандидатства за длъжност "началник склад", за което трябва да изкара курс на цена 480 лв. За обучение за компютърна грамотност тя му платила 80 лв, а курсът за допълнителни степени по агрономство се оказал на стойност 160 лв. Петков и поискал още 25 лв за преводи на документи и 17 лв за документи за общежитие. Обещал и че ще направи така, че заемът, който имала да бъде погасен, за което тя му дала 32 лв, равняващи се на две месечни вноски. Общата стойност на причинената имотна вреда е в размер на 794 лв.

Пламен Петков завлякъл и студент като му казал, че ще го назначи като шофьор в "Политранс" ЕООД, което било собственост на баща му, но трябвало да изкара курс за агроном на цена 520 лв и курс за превозване на опасни товари за 230 лв. Заявил, че ще му посредничи за закупуване на апартамент, собственост на Община Велико Търново, за което трябвало да плати различни такси и данъчна оценка за 1170 лв. Причинената имотна вреда е в размер на 1920 лв.

В началото на май 2015 г. пък измамил жена, че е управител на фирма "Агроком", на която бил съсобственик с баща си и че тя може да кандидатства за преводач или офис сътрудник, за което трябвало да изкара курс по агрономство на цена 485 лева и да му предаде личния си преносим компютър за инсталиране на специален софтуер. Причинената имотна вреда в размер на 1200 лв.

Поредното деяние на мошеника било през периода май-юли миналата година, когато заблудил търновец, че е служител на транспортна фирма, която се занимава с превоз на агропрепарати и че шефът му е съгласен да купи автомобила му, но трябвало да се платят 120 лева за разликата в ДДС. Петков казал на потърпевшия, че му е необходим компютър, за да пусне данните на джипиесите на служебни автомобили, за което мъжът му предал личния си лаптоп и така "изгорял" с 480 лв.

През октомври Пламен Петков пък се представил пред поредната потърпевша, че е племенник на д-р К. Д. и му е необходима сумата от 12 лева, която не му достигала за да получи пратка от "Спиди" и които забравил да върне.

След извършване на поредица измами Пламен беше обявен за общодържавно издирване. След като е установен от полицията по искане на прокуратурата му е с взета мярка задържан под стража по друго досъдебно производство наблюдавано от Районната прокуратура в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право