Бойни хеликоптери патрулират по южната ни граница, напрежението с бежанците ескалира

Хеликоптери на българската „Гранична полиция“ патрулират от два дни по протежение на границата ни с Гърция и следят ситуацията с бежанците, които напират към останалите европейски страни и търсят маршрути.

Наблюдават се пунктовете край Петрич и Гоце Делчев с превантивни патрулни полети, съобщи БГНЕС. Според местни медии втори ден бойни хеликоптери облитат граничното било на планината Беласица над Петрич от ГКПП-Златарево на българо-македонската граница до „Кулата-Промахон” на гръцката.

Хеликоптер днес е летял и над граничните села от община Хаджидимово Нова Ловча, Илинден, Теплен и Беслен.

В района на градовете Кукуш и Драма има лагери за бежанци, навлизащи от Турция в Гърция и превозвани с автобуси до българо-гръцката граница. Лагер за имигранти от Сирия и Ирак има край Драма, на 45 км ГКПП Илинден-Ексохи.

Напрежението с мигрантите ескалира, тъй като след затварянето на т.нар. Балкански маршрут те се пренасочват към България. Читатели на „Труд“ от пограничните райони на страната съобщават, че върнатите от македонската граница бежанци се насочват към нашата граница, отделно от това, отделни групи се канят да щурмуват браздата в търсене на път към Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини