Суперрисунки на "Пролет върху листа"

Над 500 суперрисунки постъпиха на откритата в Килийното училище в Кюстендил изложба "Пролет върху листа". Снимка /репродукция/: Кирил Фалин

Около 500 рисунки от десетки класове, школи, както и от индивидуални участници от България, Македония и Сърбия са постъпили в 9-о издание на традиционната изложба за деца с мото: "Пролет върху листа", съобщиха от общината в Кюстендил.

Жури подбрало 60 най-добри неща за изложба, открита в залата на Килийното училище. Децата, а и такива в предтийнейджърска възраст, показват добра техника, много въображение, рисувайки само и само пролетта. Използват най- разнообразни прийоми като графика, живопис, приложно изкуство Конкурсът вече се е наложил сред най-добрите в този жанр в страната. Ще кандидатства и най-вероятно ще влезе и в националния календар за детска рисунка, казаха организаторите.

За 9 години "Пролет върху листа" са постъпили около 10 000 рисунки Всички творби се съхраняват в специален фонд, някои от тях се предоставят на организации и учреждения - рамкирани, те стават част от оформлението и интериора на фоайета, офиси, кабинети, училища, детски градини. Но не се предават. С детската изложба дефакто всяка година стартират традиционните празници "Кюстендилска пролет", които, в този им сценарий и съдържание се правят за 50-ти, юбилеен път, обявиха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони