Семейство дирижира разпределението на европарите за зелените

Борис Бъров

Семейство Силвия и Борис Бърови са топлата връзка на зелените в Брюксел, твърдят в прессъобщение от Националната гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“.

Според информацията, разпространена от неправителствената организация, преди да бъдат пратени на работа в белгийската столица, Бърови са били част от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). В момента Силвия Бърова е отговорник за България в Генерална дирекция „Околна среда“ в ЕК. Съпругът й работи по програма LIFE, по която идват част от евросредствата за БДЗП и останалите организации от Коалиция „За да остане природа в България“.

„Благодарение на тяхната дейност и лобиране членовете на зелената коалиция са получили почти 40 милиона лева по европейски проекти“, пишат още от „Природата за хората и регионите“.

Данните на Гражданската коалиция показват, че към зелените са разпределени близо 40 милиона лева с помощта на семейство Бърови.

„Само за БЗДП проектите са: 3.5 милиона лева за броене на пеликани в Атанасовско езеро, 2.6 милиона лева за броене на лешояди във Врачанско и Сливенск, 5.2 милиона лева за план за опазване на червеногуша гъска,5.2 милиона лева за броене и строене на гнезда на египетски лешояди около Ивайловград, 4 милиона лева да се заплождат пеликани, кокилобегачи и саблеклюни по Атанасовско езеро, 8 милиона лева да броят орли в бургаско, 3.5 милиона лева да правят гнезда на орли в Ивайловградско“, пишат от „Природата за хората и регионите“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини