Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Задължително висше за губернатор и зам.-министър

Министрите и депутатите може да са със средно образование, но областните управители, зам.-министрите и шефовете на държавни агенции и комисии задължително трябва да са магистри. Това гласуваха депутатите на първо четене. Промените в Закона за администрацията бяха внесени от Реформаторския блок.

“През последните години сме свидетели на нашествие на всякакви инсекти в държавната администрация. То не бяха калинки, то не беше друго”, коментира Методи Андреев от ГЕРБ.

“За назначенията на високи държавни постове, е нормално да има повишени очаквания”, коментира Бойка Маринска от РБ, която е вносител на промените в закона.

Тя уточни, че между първо и второ четене ще се реши дали изискванията да влязат в сила и за заварените сега случаи или само за нови назначения,правени след влизане в сила на поправките.

Депутатите приеха на първо четене и друг законопроект за промени в Закона за администрацията, предложен от БДЦ. Те предвиждат в администрацията да могат да се назначават служители на срочни трудови договори за управление и изпълнение на проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Такива служители ще се назначават с конкурси, а критериите за тях ще се определят от съответната администрация. Възнагражденията на служителите ще бъдат изцяло от техническата помощ на съответната програма или проект.

“Така ще се гарантира необходимият административен капацитет в управляващите органи по оперативните програми и бенефициентите на проекти”, пише в мотивите към законопроекта на БДЦ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.