ГДБОП спря фалшиви 50 млн. евро, готови за печат в Пловдив

Качеството на откритите банкноти било изключително добро. Снимка: МВР

Агенти от ГДБОП спряха производството на фалшиви банкноти на стойност над 50 млн. евро, съобщи вчера шефката на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова. В сряда антимафиоти щурмували седем адреса в Пловдив и София. На едно от местата били открити над 300 банкноти от 500 евро, 100 и 50 евро. Намерени били и 3 ролки холограмни стикери за банкноти за над 1,5 млн. евро. Петима фалшификатори са арестувани, акцията продължава.

“В апартамент в София е намерено платежно нареждане за 3500 евро за купуване на холограмни стикери от Китай от единия от участниците в групата. Георги Георгиев, който е превел сумата, до 2014 г. е бил служител на ГДБОП в Пловдив”, заяви Попова.
От спецпрокуратурата разкриха вчера и подробности за разбитата група, ощетила бюджета с 600 хил. лв. от неплатено ДДС от фиктивни сделки с месо. При акцията били проверени 18 адреса. Трима са с обвинения - собственикът на “Мескомерс” Росен Терзиев, финансисът му Веселин Минев и още един човек. Шофьорът на Минев бил заловен с 400 хил. лв. и документи, които опитал да скрие, след като разбрал за акцията на ГДБОП. Според медии Терзиев и Минев са сред дарителите на ДСБ през 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право