Решават да пуснат ли на свобода бияча от "Черни връх"

Софийската районна прокуратура ще поиска постоянното задържане на Симеон Христов, който преби шофьора Георги Милев на столичния булевард "Черни връх" при катастрофа преди два дни. 

Както Труд писа, днес изтича мярката за неотклонение задържане под стража за 72 часа на Христов, който прокуратурата иска постоянно задържане под стража. Срещу него започна досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда при саморазправа.

Говорителят на Софийската районна прокуратура Стефан Милев, вчера заяви, че "Законът предвижда за Христов лишаване от свобода до 3 години, а за другото лице - до 2 години".

По думите му трябва да се докаже хулиганският мотив на основния бияч от катастрофата. Освен това трябва да се изясни дали не е бил в състояние на афект, което ще докаже експертиза. "Ако е налице силно раздразнение, може наказанието да бъде намалено", уточни още той. 

Ударът, който нанася единият от мъжете, още не е доказан като телесна повреда. Според лекарите пострадалият има оток на лицето, хематом на главата, кръвонасядания, разкъсно-контузна рана на гърба и пр. наранявания, които ще се изясняват в съдебна зала, след като пострадалият в началото не е искал да признае, че е бил бит. Служителите на Четвърто РПУ в София е трябвало да молят, за да съдейства за изясняването на инцидента, допълни Милев, за да изясни докъде е стигнало състоянието на обществото в момента и агресията по улиците на столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право