Николай Ненчев: Нося оставката в джоба, но премиерът няма проблеми с мен

Приемам като начин на разговор и диалог, за да се седне на масата и да се реши проблемът. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев по повод декларацията на ПГ на ГЕРБ за излизането на хората на ДСБ от властта.

Оставката си я нося в джоба, но друг е въпросът дали обстоятелствата го налагат. Мисля, че по много ясен начин премиерът от Брюксел каза, че не е имал проблеми с мен, заяви той.

Дали са верни изнесените от ГЕРБ данни за договор между „Терем” и юридическата кантора на Радан Кънев, Ненчев посочи, че не знае. "Когато ни трябва специализирана правна помощ, се обръщаме към външни консултанти. Ако има връзка с ДСБ, това е смущаващо, посочи военният министър. С Радан Кънев никога не съм водил разговори за политически назначения", добави той пред bTV.

Според Николай Ненчев е много силно да се каже, че става бунт. Вероятно е емоция, която избива. Има известно напрежение, което е обезпокоително. С оглед на проблемите с бежанците е безотговорно народните представители да се държат по този начин, каза военният министър. Ненчев си обясни поведението на Радан Кънев с тезата, че опозиция имало и в управлението, не само реалната опозиция.

Никога не съм имал противоречия в работата си с депутатите от ГЕРБ и с парламентарната им група, подчерта изрично министърът на отбраната и лидер на БЗНС.

По отношение на скандалната поръчка с доставка на негодни за целите на спецчастите ни парашути, военният министър коментира, че Венислав Цанов не е сив кардинал. Цанов е човекът, разписал разрешението за поръчката, след като от САЩ са договорени и идват парашути за спецчастите ни – по времето на Ангел Найденов. Пред bTV Найденов заяви, че бил разпоредил поръчка да не се отваря и отрече да е казвал на Цанов да го прави, но това се случило въпреки това. Г-н Цанов не ми е приближен, подчерта военният министър.

Ако аз бях поръчал тези парашути, щях да съм първият, който да скочи с тях. Когато разбрах, че има дефекти, спрях процеса. Това е риск за живота на спецчастите ни. Нека отговорят хората, които са сключили този договор, подчерта Ненчев с увереност, че сключилите договора ще бъдат наказани.
За спряната обществена поръчка за храна за армията Ненчев отговори, че имало промяна в политиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика