Наказаха ученик с обществено порицание за унизителна гавра с връстник

Грозна саморазправа на съученици с връстник стигна до съда. Снимка: Николай Каламов

Тийнейджър беше наказан с обществено порицание от Районния съд в Русе след признанията му за унизителна гавра и причинена лека телесна повреда на връстник. Присъдата му, която може да се обжалва, трябва да се прочете по радиовъзела в село Тетово.

Пиянската история прераснала в грозно издевателство след рязане на дърва в селото. Трите момчета отишли да помогнат на техен познат и след як запой започнали да се заяждат и обиждат. Когато Т.С.И. заспал на стола, 17-годишният В.Л.А. го бутнал на пода. После се нахвърлил да го рита, взел машинка за подстригване и му обръснал част от главата.

За да не протестира, инквизиторът натъпкал устата на момчето с люти чуки и храна и посипал главата му с брашно и шампоан. В.Л.А. продължил да издевателства, като запалил струята на спрей против насекоми и опърлил главата на жертвата.

Непристойната саморазправа била заснета с мобилен телефон от сътрапезник на масата. Накрая компанията натоварила обезобразения им приятел в строителна количка и го откарала до дома му. На сутринта пострадалато момче отишло да се оплаче в кмеството и била алармирана полицията.

След съдебно-медицинска експертиза по делото се оеказало, че Т.С.И. има мозъчно сътресение, счупено ребро, изгаряния и охлузвания по тялото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони