"Ливърпул" изхвърли "Юнайтед" от Лига Европа, "Спарта" шокира "Лацио", а "Борусия" пак удари "Тотнъм"

"Ливърпул" се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като постигна равенство 1:1 при гостуването си на "Манчестър Юнайтед" и с общ резултат 3:1 острани големия си съперник в Англия. „Червените дяволи” поведоха с гол от дузпа на Антони Марсиал, но „мърсисайдци” изравниха в самия край на първото полувреме. В герой за "Ливърпул" се превърна Коутиньо, който отбеляза майсторски гол, преодолявайки Гилермо Варела и вратаря Давид де Хеа.

"Спарта" (Прага) също намери място в следващата фаза на турнира, след като шокира "Лацио" с 3 безответни гола на „Олимпико”. Чехите тотално надиграха италианския си съперник и с общ резултат 4:1 вече чакат жребия за четвъртфиналите.

"Борусия" (Дортмунд) отново победи "Тотнъм", този път с 2:1 като гост и с общ резултат 5:1 изхвърли от турнира лондончани.

Испанският сблъсък между "Валенсия" и "Атлетик" (Билбао) бе спечелен от баските, въпреки че те загубиха с 1:2 на "Местая". В първата среща обаче "лъвовете" надделяха с 1:0 и с гола си на чужд терен продължават напред.

"Севиля" се справи с "Базел" след 0:0 в първия мач и 3:0 на реванша, а "Виляреал" елиминира "Байер" (Леверкузен). "Жълтата подводница" направи 0:0 в Леверкузен, но равенството бе достатъчно на тима за крайния успех след 2:0 в първия мач.

"Брага" разгроми "Фенербахче" с 4:1 и с общ резултат 4:2 отстрани турския тим, който приключи срещата с 8 души заради червени картони на трима свои футболисти. Гол в последните секунди пък помогна на "Шахтьор" (Донецк) да запише втора победа срещу "Андерлехт", този път с 1:0 на белгийска земя. Украинците бяха спечелили първия мач с 3:1.

Жребият за четвъртфиналите е днес от 14:00 наше време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят