Върнаха в ареста младежа заплашил с бомба летище София

Окръжният съд в Стара Загора върна в ареста 20-годишния Ангел Генов, обвинен за фалшивата бомбена заплаха на летището в София. Младежът се оправда, че е бил афектирани и е направил тази глупост, защото приятелката му го изоставила, за да замине в чужбина. А той искал да я спре по този начин.

На първа инстанция Районният съд го освободи срещу парична гаранция от 1000 лева до началото на процеса. Мотивите тогава бяха, че има чисто съдебно минало и заради липсата на представени доказателства за настъпили щети от затварянето на летището. Нямало повдигнато обвинение и по случая с притежание на наркотици, с които е заловен пет дни преди да подаде фалшивия сигнал. Сега съдът ппомени мярката за неотклонение на "задържане пдо стража" и се мотивира, че постъпката е с висока обществена опасност и са настъпили значителни вредни последици. Решението не подлежи на обжалване.

На 9 март той е позвънил от уличен телефон в централната част на Стара Загора на тел 112 като заявил, че до половин час на летището в София ще пристигне човек с взривно устройство и всички трябва да бъдат евакуирани.

Пред съда Ангел отново призна вината си и обяви, че много съжалява. "Това ще е последната ми глупост. Много се разкайвам", заяви Генов.

Генов е несемеен, живее в ромската махала на Стара Загора с родителите си, няма предишни присъди, завършил е само основно образование, но имал постоянна работа в частна фирма в Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право