„Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Чистят 300 м канавка по „Струма“ при Дупница

От валежите през зимата и обилния дъжд последните дни канавките по автомагистрала „Струма“ се напълнили с пръст от откосите и насипите.Над тунел-1 при с.Блатино /Дупнишк/ има и активизирало се свлячище, казахА пътни специялисти от Кюстендил вчера. Екипи почистват падналатА земя и камъни. Движението е ограничено, но не е спирано. Снимка: Кирил Фалин

300-400 м. канавка, напълнена и замърсена от свякля се пръст от насипите, почистват по автомагистрала „Струма“ в участъка от пътен възел Дупница Север-до пътен възел Дупница Юг, съобщиха пътниексперти вчера.

При тунел- над с.Блатино имало активизирало се свлачище, което нарушило на местта целостта на насипите по направлението към Благоевград. Там се прави и почистване на окопи, както и на свекли се дребни камъни. Движението не е спряно, но има ограничения и трябва да се извършва с повишено внимание, предупредждават от АПИ.

Екипите по почистването на канавките работят почти денонощно. Това е рутинна дейност и не се налага от некачествено строителство на аутобана – ЛОТ-2 на „Струма“ беше пуснат на 22 октомври м.г., като последните километри и довършителните работи бяха форсирани максимално, за да се използва топлото есненно време, припомниха специалисти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.