Мачовете и спортът по телевизията днес

На 16 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 16.12.2019

Търг за реликви от „Междузвездни войни“ Предишен подобен аукцион събра 500 000 долара

Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Инцидент с лифта на Сопот, сблъскаха се две седалки с хора (ВИДЕО)

Ердоган заплаши да закрие авиобазата „Инджирлик“, ако САЩ продължат със санкциите

Форумът за климата зацикли след спорове Несъгласие за пазара на въглеродни емисии

Гласуват сделката за Брекзит преди Коледа Приоритет №1 е излизане от ЕС на 31 януари

Зоран Заев: Върнахме Македония отново на картата на света

Мода и сексапил в новия клип на Есил Дюран

Никола Стърджън към Борис Джонсън: Не можете да задържите Шотландия насила

В Италия извършиха най-голямата мирновременна евакуация Причината - авиобомба от Втората световна война

Катастрофи близнаци с децата в София “Труд” представя схемите на двете произшествия по свидетелства на очевидци

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 декември 2019

Огранизации на тютюнопроизводителите към ДСБ: Играете си със съдбите на хиляди семейства

Националната асоциация на тютюнопроизводителите и Съюза на производителите на ориенталски тютюн в България заплашиха с протест и поискаха да спре политическото заиграване с тях. Двете организация излязоха с декларация, в която реагират остро на опитите на ДСБ да очернят „Булгартабак”.

Пълният текст на протестната декларация:

„Национална Асоциация на тютюнопроизводителите – НАТ 2010“ и „Съюз на производителите на ориенталски тютюн в България- СПОТ БГ“ призоваваме лидерите и представителите на политическите сили да спрат с политическото говорене срещу Булгартабак и заигравания с тютюнопроизводителите. Изявленията на ДСБ от последните дни, с което се цели трупане на популярност и електорални симпатии води до точно обратния ефект, могат да се класифицират като заиграване със съдбите на хиляди български семейства.

Обръщаме внимание, че тютюневия сектор е изключително чувствителен към всякакви зловредни слухове, още повече изказани от името на висши политици и държавници.

Булгартабак обяви, че ще редуцира закупуваните количества тютюн от българските производители с 80 на сто. Това решение ще има пряко отражение върху българските тютюнопроизводители. За последните пет година компанията Булгартабак е изплатила 103 милиона лева за тютюн. Ако компанията спре да изкупува тютюни в същите обеми това означава, че над 15 % процента, около 4 000 000 кг., на стойност над двадесет милиона лева, от произвеждания в страната тютюн няма да бъде изкупен.

Булгартабак е единствената българска фирма, оперираща както в сектора на изкупуване, промишлената обработка и продажба на тютюни, така и в сектора на тютюневите изделия. Компанията е единствената, която ежегодно изкупува тютюн от всички сортови групи, които се произвеждат в България и винаги е била естествен коректив на пазарното търсене и цени на българските тютюни, а също така и преграда пред извършването на спекулативни сделки от страна на случайните оператори на пазара. Булгартабак винаги е откликвал и помагал на нас производителите и е инициирал множество инициативи за популяризиране на българския тютюн.

НАТ 2010 и СПОТ БГ предупреждаваме, че увреждането на имиджа на която и да е отговорна компания, изкупуваща тютюн, но най- вече на Булгартабак, ще донесе само негативи на страната, тъй като намаляването на търсенето ще доведе до лишаване от доходи на хиляди български семейства.

Ние питаме – готови ли са политиците от ДСБ да понесат отговорността за:

1. отнемането на поминъка и дохода на хиляди семейства на тютюнопроизводители;

2. лишаването на икономиката на Република България ежегодно от над 20 000 000 лева, в резултат на не реализирането на продукцията ни;

3. затварянето на още български предприятия;

4. превръщането на множество трудолюбиви граждани в безработни.

Ние сме готови за протестни действия! И сме убедени, че всички над 200 000 тютюнопроизводители ще ни подкрепят, защото всички сме засегнати!“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.