Кметът на Пловдив: Заинтересовани сме да свършат сагите със стадионите

Кметът на Пловдив Иван Тотев определени като изключително ползотворна днешната кръгла маса по проблемите с материалната база на ФК "Ботев" и "Локомотив", в която участваха представители на двата местни футболни гранда начело с техните президенти Ангел Палийски и Христо Крушарски. На срещата, която се проведе при закрити за медиите врати в заседателната зала на Община Пловдив, присъстваше и ресорният за спорта зам.-кмет Георги Титюков.

"Беше важно да влезем в този диалог, защото сме изключително заинтересовани в Пловдив да свършат сагите със стадионите на клубовете. Много държах на тази среща, защото виждаме и в двете ръководства сигнали за бъдещи намерения. Искахме да получим актуална информация за плановете им и къде може Община Пловдив да се впише с подкрепа. С всички условности на тази подкрепа по обективни причини. Не става въпрос общината да строи два стадиона в Пловдив, но ние сме готови да съдействаме на клубове", декларира кметът.

Иван Тотев подчерта, че разликата с предходните подобни срещи е, че сега са били разгледани няколко варианта, които са реалистични относно изпълнението им. За тези варианти има съответните условия и процедури, тъй като казусите са различни, и е необходима юридическа проверка. Тя трябва да бъде извършена до 8 април, когато шефовете на двата клуба ще се срещнат пак с градоначалника Тотев. Дотогава от "Ботев" и "Локомотив" трябва да преценят кое е най-добро за тях, стана ясно още след днешната среща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт