Биячът от "Черни връх": Аз съм толерантен шофьор, не карам като луд

Аз съм изключително толерантен шофьор. Не карам като луд, обичам да спазвам правилата. Това заяви Симеон Христов, който бе задържан за побоя след катосторофата на столичния булевард "Черни връх" в предаването "Часът на Милен Цветков".

Както Труд писа, вчера Христов бе освободен срещу парична гаранция от 2000 лева. Той заяви, че няма проблем с точни, нито с книжката, нито с актове. За побоя Христов нито отрече, нито потвърди, а заяви, че не помни какво се е случило след катастрофата.

„Карах по бул. „Черни връх” в посока хотел „Хемус”. Движех се с 50-60 км в час. Отдолу идваше сивия автомобил. С периферното си зрение видях, как един тъмен автомобил идва от локалното платно и нито спря, нито се съобрази с двойна непресечена лента. Пресече я съвсем умишлено, искаше да дойде направо в моята лента. Съответно засече сивия автомобил. Сивият автомобил за да избегне удара, се удари в мен челно. В последния момент успях да навия пълен десен волан”, разказа Симеон Христов.

Веднага след удара се опитал да помогне на жена си, която пострадала. Следващият момент му се губи. Знае обаче, че започнал да си търси телефона, за да се обади на спешна помощ и полицията.

„Ударът беше достатъчно силен, има моменти, които ми се губят”, заяви Христов.

Той обясни, че на жена му ѝ предстоят сложни медицински манипулации на ръката и ще се оправи най-рано след 1 година.

Христов призна още, че е подсъдим.

„Няма нищо общо с побоища, става въпрос за финансови престъпления”, заяви той. „През 2004 година имаше едно повдигнато обвинение във връзка с една дискотека. Тогава съм бил на 24 години. Оправдан съм”, допълни Симеон Христов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини