Експерт за разбилия се в Русия самолет: Екипажът е направил фатална грешка

Екипажът на разбилият се рано тази сутрин "Боинг" в Ростов на Дон е направил фатална грешка.След като не е кацнал при първия заход, първият пилотът е трябвало да отиде към резервното летище в плана. Това обяви пред bTV Ангел Борисов, експерт по въздухоплаване.

Както Труд писа, самолетът е на нискотарифната компания "Флай Дубай" и всичките 62 души на борда му са загинали. На борда на разбилия се в Ростов на Дон самолет са се намирали родственици на губернатора на Азовския район Валерий Бевзюк. Неговата бивша съпруга Марина и дъщеря му Виктория се се връщали от ваканция.

„Българските пилоти отлично познават летището в Ростов. Голямо и добро летище. За мен екипажът е правил експерименти, които са напълно недопустими. След като не е кацнал при първия заход, трябвало е да отиде към резервното летище в плана. Тежка грешка на екипажа. Това ще обобщя. В случая трябва да изключим отказ на техническа част, защото самолетът е кръжал доста, след което е предприел заход за второ кацане. Така че техническа неизправност, поне за мен, е изключено да има”, добави Ангел Борисов.

Междувременно в интернет бе пуснат записа на който се чуват последните думи на пилота на трагичния самолет. "Започвам втори опит за приземяване на самолета", казвал пилотът на разбилия Дон Аристус Сократус, съобщи lifenews.ru.

Разговорите му с диспечерската кула се водили на английски и връзката прекъснала малко след изричането на последната дума.

В района на катастрофата работят стотици спасителни екипи.Няма данни за оцелели. При падането самолетътт се се разбил напълно. На борда е имала граждани на Русия, Украйна, Казахстан и Индия.

Междувременно се появиха и снимките на екипажа на злощастния рейс FZ-981.Капитанът е кипърец - Аристос Сократус, на 38 години. Има гражданка на Киргизия- Жилдиз Насирдинова на 28 години.Най-младият член на екипажа е от Сейшелските острови- Йорам Алекс Доминик Конфе- на 26 години. Малко преди трагедията стюардът качил снимка на страницата си във Фейсбук и написал под нея: "Бъдещето е за тези, които вярват в красотата на своите мечти". По всяка вероятност кадъра е от Сейшелските острови.

Има един руснак- Максим Айдрюс, също на 28 години, Лаура Патриция Делакруз е от Колумбия и е на 26 години, Хавиер Каро е испанец, на 30 години, Круз Алехандро Алама също е испанец на 37 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия