Татяна Колева забърква перкусионен коктейл на "Мартенски музикални дни" в Русе

Описание:Татяна Колева ще се развихри на "Мартенски музикални дни". Снимка Крум Крумов

Истински перкусионен коктейл е поредната изненада на съзвездието от музиканти на международния фестивал "Мартенски музикални дни" /ММД/ в Русе. Забърква го Татяна Колева(соло маримба и ударни) заедно с Юке Хукстра (ударни) и перкусионния ансамбъл YOUTH PERCUSSION POOL. Те ще потопят в събота вечер публиката с интригуващи ритми, бликаща емоция и изненадващи изпълнения на произведения от Льовенди, Тан Дун, Клатцоу, Флориан Гаетано и Джон Кейдж.

Татяна Колева живее и работи в Холандия. Международно призната за виртуоз като соло маримбист и ансамблов изпълнител, тя популяризира съвременната музика и алтернативните форми на изкуството по цял свят. В рамките на ММД тя ще проведе майсторски клас по перкусии заедно с холандския перкусионист Юке Хукстра. От 3 г. той е диригент и наставник на международната формация на българката.

Част от фестивалната програма през уикенда е и концертът на струнен квартет "Фрош". Цигуларките Негина Стоянова и Петя Димитрова, виолистката Мария Вълчанова-Любенова и виолончелистът Виктор Трайков залагат на елегантна програма с подбрани произведения от Бах, Бетовен и Барток.

Квартетът има многократни участия на различни фестивални сцени и м.г. прибави към колекцията си от награди Кристална лира в категорията Камерни ансамбли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони