Проф. Танев: Развод между ДСБ и "Движение България за гражданите"

Развод като че ли се случва вътре и той е между ДСБ и "Движение България на гражданите". Това заяви бившият министър на образованието проф. Тодор Танев пред Нова тв.

Според него това, което се случва в РБ е продължение на конфликтите в блока. По думите му Радан Кънев не бил в добра позиция и на следващите избори, ако се яви сама ДСБ ще получи много по-малко гласове.

"РБ не е умрял и няма да умре", заяви проф. Танев. На блока му трябвало една по-нова форма. Той обвини ДБГ, че е махнала гражданите от РБ.

Той призна, че Радан Кънев му е предложил кого да назначи за парламентарен секретар като министър на образованието, но тя не се справяла и той я уволнил.

Попитан как оценява промените в учебните програми, предложени от наследника му на поста - вицепремиерът Меглена Кунева, Танев коментира: Струва ми се, че е малко пресилено "История славянобългарска" да се изучава 4 г. Това е политически акт на успокояване на положението".

Танев обясни, че като съветник на премиера, за какъвто беше назначен, след като подаде оставка като министър, подготвя няколко доклада. Един от тях е за професионалното обучение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика