Ердоган заплаши САЩ: Ще признаем геноцида на индианците

Три ракии пил шефът на Пътното в Перник, преди да седне зад волана

Тодор Кантарджиев: Все още не е късно за противогрипна ваксина

Г-жа Батик доведе Индонезия у нас Рисуването с восък върху коприна е древно азиатско изкуство

Пентагонът: Използваме авиобазата Инджирлик, само с разрешението на Турция

Затягат водния режим в Перник от днес

Дронове ще охраняват турските сондажни кораби край Кипър

Сблъсъци между демонстранти и полицията в Ливан

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес

На 16 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 16.12.2019

Търг за реликви от „Междузвездни войни“ Предишен подобен аукцион събра 500 000 долара

Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Инцидент с лифта на Сопот, сблъскаха се две седалки с хора (ВИДЕО)

Дават по 13 000 лв. за училищна тоалетна

Всяко българско училище ще може да кандидатства и да получи до 13 000 лв. за адаптиране и изграждане на два санитарни възела – един за лица с увреждания и един с до три клетки за общо ползване. Това е предвидено в програмата „Достъпно и сигурно училище“. Общото финансиране възлиза на 2 000 000 лв., а парите ще бъдат осигурени в бюджета на Министерството на образованието за тази година.
Броят на децата и учениците със специални образователни потребности в страната е 18 296 през учебната 2015/2016 година, от тях с физически увреждания – 1332, като общият брой деца и ученици със специални образователни потребности в държавните училища е 4164.
За цялостно проектиране и изграждане на система за контрол на достъпа, сигнално-известителна система и система, осигуряваща наблюдение и запис чрез изнесено видеонаблюдение в специализиран център, ще бъдат давани до 30 000 лв. Система, осигуряваща само наблюдение и запис чрез изнесено видеонаблюдение, ще се финансира с до 12 500 лв.
По програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ са предвидени 5 200 000 лв. Средствата се разпределят за закупуване уреди, прибори, пособия, стъклария, реактиви и други консумативи за изпълнение на практическите дейности по всяка от трите части на учебната програма по човекът и природата за V клас. За „Оптимизация на училищната мрежа“ са предвидени 24 860 000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.