Арестуваха деветима роми в Асеновград, нападнали полицаи с лопати и вили

Деветима роми на възраст от 22 до 49 години са задържани в петък вечерта за 24 часа в ареста арест на Районното управление в Асеновград, след като към 21.30 часа нападнали с лопати, вили и дървени летви и ранили двама полицаи. Единият от униформените служители на реда е приет в местната болница с разцепена глава и се наложило да му я шият с 8 шева, след като произвел предупредителен изстрел във въздуха. Колегата му от автопатрула също бил ударен с лопата, но се отървал по-леко и дори успял да повика на помощ подкрепление.

Инцидентът станал на кръстовището на улиците "Цар Иван Асен Втори" и "Миньор", където полицаите спрели за проверка превозващите се по тъмно с четири каруци местни жители от ромски произход, които се карали помежду си. Ромите били във видимо нетрезво състояние и с обиди и заплахи тръгнали срещу пазителите на реда, обградили ги и започнали да ги удрят, но след като единият от полицаите стрелял във въздуха, се разбягали. Пристигналите полицейски и жандармерийски подкрепления последвали бягащите в ромската махала, където предприели оперативно-издирвателни действия и щракнали белезниците на деветима мъже.

По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се кой от ромите е нанесъл удара с лопата по главата на по-тежко пострадалия полицай, установява се и съпричастността на всеки от замесените към случилото се. Поне на петимата от ромите полицейското задържане ще бъде удължено на 72 часа за извършено престъпление по чл. 131, ал. 2 от НК, разкриха от разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право