Мустафа Карадайъ: Отцепниците ни обединяват

Пълен площад с народ се събра за възпоменателния митинг за възродителния процес в Барутин, при който преди 44 години селото е дало две жертви, шестима ранени, а много хора са пратени в затвора.

Недейте да си правите експерименти с нас нито отвътре, нито отвън!, призова от трибуната в Барутин съпредседателя на ДПС Мустафа Карадайъ. В доспатското село се проведе организиран от ДПС за 13-ти път възпоменателен митинг за възродителния процес в селото преди 44 години довел до 2 жертви, 6-ма ранени и десетки в затвора. Карадайъ заяви от трибуната, че всеки опит за разединение на ДПС е водел до обединение. "И в момента за шести път текат такива процеси от 90-та година насам. Всички помним тези процеси Мехмед Ходжа направи партия, Геюнер Тахир, Осман Октай, Касим Дал, Недим Генджев и сега и Лютви Местан.

На всички тези отцепници, които си мислят, че могат да разделят ДПС, финала и резултата им е ясен и е бил един и същ. Затова сме повече на този площад, за да кажем: Недейте да си правите експерименти с нас, нито отвътре, нито отвън! С нас повече от 100 години са правени експерименти, вече веднъж за винаги тези експерименти в Родопите трябва да прикючат в нашето ежедневие и да минат в учебниците по история", каза Карадайъ. За отцепилите се от ДПС той заяви: Това са едни хора, които в годините винаги са търсили аргументи да бъдат отцепници, да бъдат опоненти на ДПС.Според Карадайъ доста по внушителния брой хора на площада в Барутин доказвал обединителния и оздравителен ефект в ДПС.

За обединение призова от трибуната и зам.шефът на Народното събрание Али Осман Имамов. Ние сме против насилието във всичките му форми, осъждаме Баташкото клане и всяко насилие преди и след това. Всичките тези събития трябва да бъдат в учебниците", заяви Имамов.

На митинга присъстваха всички кметове и политици на ДПС от Смолянско и съседните области, както и делегация от представители на изселнически организации от Истанбул, но нямаше димпломати от Турция за разлика от други години.

Според Карадайъ присъствието на представителите на изселниците опровергава "внушенията правени последните един -два месеца в медиите". "Нашият контакт с изселническите организации не е прекъснат, има двама-трима председатели или представители на изселнически организации, които вдигат малко повече шум, отколкото тези изселнически организации, които вършат работа", заяви Карадайъ.

По думите му правителството е длъжно да се отърве от безотговорните, които ДПС посочвали непрекъснато от една година от трибуната на НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика