„Лестър“ се доближи на 6 победи от титлата

Сензацията във Висшата лига „Лестър“ продължава да мечтае за първа титла в своята история след успех над „Кристъл Палас“ с 1:0 като гост. Смъртоносното дуо Рияд Марез - Джеймс Варди за пореден път огорчи противниковата защита след отлично взаимодействие в 34-тата минута. Тогава нападателят намери непокрития алжирец в наказателното поле и за него не бе трудно се разпише. По този начин „лисиците“ увеличиха на 8 точки преднината си пред „Тотнъм“, който е с мач по-малко. Лидерът има нужда от 6 победи докрая, за да е сигурен в първото място, дори преследвачът да спечели всичките си мачове.

Другият претендент за титлата „Арсенал“ надви „Евертън“ с 2:0 насред „Гудисън Парк“ и поне теоретично остана в играта за първото място. Дани Уелбек и Алекс Уоби изковаха успеха за „артилеристите“ с попадения преди почивката.
31-вия кръг в Англия бе белязан и от още една победа на гостите, след като „Уест Бромич“ отстъпи на „Норич“ с 0:1. Единствено „Челси“ успя да избегне домакинско поражение в съботния следобед с равенството 2:2 с „Уест Хем“. Сеск Фабрегас донесе точката за лондончани в 89-ата минута с гол от дузпа. Преди това Мануел Лансини и Анди Керъл на два пъти бяха дали преднина на „чуковете“, а между тях отново испанецът бе успял да възстанови ремито. Резултатът остави треньора на „сините“ Гуус Хидинк непобеден във Висшата лига, откакто наследи Жозе Моуриньо. В неделя футболният свят очаква голямото манчестърско дерби между „Сити“ и „Юнайтед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят