Зам.-председателят на НС Алиосман Имамов от ДПС обяви: Ние осъждаме Баташкото клане

Алиосман Имамов

ДСБ разбират реформите единствено като консумация на власт

ДПС не би отказала помощта на ДСБ за внасяне на нов вот на недоверие към правителството

Недейте да си правите експерименти с нас нито отвътре, нито отвън!, призова от трибуната в Барутин съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ. В доспатското село се проведе организиран от ДПС за 13-и път възпоменателен митинг за възродителния процес в селото преди 44 години, довел до 2 жертви, 6-ма ранени и десетки в затвора. Карадайъ заяви от трибуната, че всеки опит за разединение на ДПС е водел до обединение. “И в момента за шести път текат такива процеси от 1990 година насам. Всички помним тези процеси - Мехмед Ходжа направи партия, Геюнер Тахир, Осман Октай, Касим Дал, Недим Генджев, сега и Лютви Местан. На всички тези отцепници, които си мислят, че могат да разделят ДПС, финалът и резултатът им е ясен и е бил един и същ.

За обединение призова от трибуната и зам.-шефът на Народното събрание Алиосман Имамов. Ние сме против насилието във всичките му форми, осъждаме Баташкото клане и всяко насилие преди и след това. Всичките тези събития трябва да бъдат в учебниците”, заяви Имамов.

На митинга присъстваха всички кметове и политици на ДПС от Смолянско и съседните области, както и делегация от представители на изселнически организации от Истанбул, но нямаше дипломати от Турция за разлика от други години.

“Виждаме, че управляващата коалиция се тресе от борби за власт, влияние, разпределяне на постове и порции. Нищо чудно те сами да предизвикат политическа криза. В пълна кондиция сме да внесем нов вот на недоверие. Ако ДСБ ни помогнат, няма да имаме нищо против”, каза Казак. Той увери, че в структурите на ДПС няма напрежение или отлив към ДОСТ преди националната конференция на партията на 24 април, на която ще бъде избрано ново ръководство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика