Миков: Курсът на управление трябва да се смени, води към по-голяма безпътица

Българското общество може да спечели, ако се смени курсът на управление в страната, който я води към все по-голяма безпътица. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БНТ.
По повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че иска силна опозиция, но в същото време има партии, които уж са в управлението и не дават на БСП възможност да са опозиция, тъй като самите те са такава, Миков заяви: „Това е пресилено, партиите, които се набедяват за опозиция не внасят вотове на недоверие или искания до Конституционния съд, подкрепят политиката на правителството, а се оказа, че има и техни хора във властта и се карат да ги вадят”.

По думите на лидера на БСП подобни твърдения са несериозни.
„Ние също искаме страната да има едно добро управление, което да я води към по-добър живот за хората. Това не се случва. Каквато опозицията, такова и управлението. За година и половина БСП лява България се наложи като единствената истинска опозиция. Това се доказва от гласуванията”, уточни той. Миков уточни, че ролята на опозицията е именно това – алтернатива.

Във връзка с позицията на ПГ на ГЕРБ от миналата седмица, която премиерът нарича „ бунтът на кораба”, Михаил Миков коментира: „Той така го нарича, а какво е всъщност ще видим”. „Смятам, че има сериозно напрежение в управляващата конструкция. Още в началото на годината го предвидихме – напрежение, което прави все по-нестабилно управлението на България”. „От това не искам да печелим. Ние можем да спечелим, най-вече българското общество може да спечели, ако се смени политиката, курсът на управление на страната, който я води към все по-голяма безпътица”, каза още Михаил Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика