Първанов: КСНС е трибуна за четене на мнения и скандали

Консултативният съвет за национална сигурност към президента в момента е трибуна за четене на мнения и организиране на скандали. Това заяви във Велико Търново лидерът на АБВ Георги Първанов. Държавният глава на България в периода 2002- 2012 година участва в дискусия, посветена на предстоящите президентски избори. Дебатите бяха на тема "Президентът - гарант или риск за националната сигурност". Във форума участваха социалният министър Ивайло Калфин, ген. Михо Михов, представители на местната структура на АБВ, експерти и граждани.

Според Георги Първанов незабавно трябва да се промени начинът на работа на Консултативния съвет. Той коментира, че преди всяко негово заседание е необходима по- добра и обстойна подготовка.

"По-важното сега е да се опитаме да променим закона. Сега Консултативният съвет за национална сигурност има правомощия да гласува единствено становища, които нямат законов статут. Налага се да работим в посока да променим този факт. Съветът трябва да може да приема решения, които да имат силата на закони", категоричен е Първанов.

Той добави, че е необходимо изграждането на нова структура за борба с корупцията, която да има политическа свобода. Целта е да може да разкрива и разследва всички корупционни скандали и случаи.

Според Георги Първанов силна държава означава модерна армия. “Отбраната трябва да се наложи като бюджетен приоритет. Успоредно с това нееднократно сме поставяли и въпроса за прозрачността при разходване на средствата за отбрана, който също продължава да е актуален", каза Първанов.

Лидерът на АБВ определи като безумно скъпо връщането към наборна армия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика