Разкриха нарколаборатория в радневско село

При спецоперация на полицията в старозагорско бе разбита нарколаборатория, специализирана в производството на пико.

Служители на сектор "Борба с организираната престъпност" (БОП) в Стара Загора са задържали в събота осем души след претърсвания на 9 адреса на територията на Стара Загора, Раднево и селата Сърнево и Трояново. Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества.

Разкрита е и самата лаборатория в радневското село Сърнево, е открита и лаборатория за производство на метамфетамин, оборудвана с всички необходими съоръжения и суровини. На място униформените иззели различни количества марихуана, метаамфетамин и псевдоефедрин.

"Групата е наблюдавана от 2015 година, хваната е в момент, в който е заредена и подготвяна за последващо производство на пико и в момент точно след осъществена сделка за наркоразпространение", обясни Ивайло Димов, началник сектор БОП в Стара Загора. Според органите на реда групата е снабдявала с дрога района на Стара Загора и Раднево.

Задържани за 24 часа в ареста са осем души, като най-възрастният от тях е на 27 години. Всички задържани са криминално проявени. На петима от тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и държане на наркотични вещества. За тях прокуратурата ще поиска Специализирания съд да им наложи постоянна мярка "задържане под стража". Разследването на престъпната дейност на групата продължава, а в операцията по разкриване на нарколабораторията са участвали и служители на секторите за борба с организираната престъпност от Сливен, Пловдив и Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право