"Граници и огради" мъчат кандидат-журналисти в Алма матер

В 14:00 ч. започна предварителният кандидатстудентски изпит по журналистика в Софийския университет. Темата, по която ще пишат 425 кандидат-студенти е "Граници и огради", като беше изтеглена от Кристин Тодорова от гр. Лом. 

Темата е координирана и добре формулирана. Това заяви пред "Труд" заместник-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация доц. д-р Eфрем Ефремов. Като преподавател на втори курс, той обясни че голяма част от студентите са изпълнени с идеализъм и имат огромно желание да променят света.

"Граници и огради" беше приета изключително добре от кандидат-студенти, от които се изисква да впечатлят проверяващите с атрактивно представяне на проблема и  добро мислене. Още навън, за много от нетърпеливите да влязат в емблематичната 272-а зала, бежанската криза беше фаворит за предмет на писане. Още две контролни теми бяха изтеглени - "Пътят на Европа" и "Времето на Земята". 

Първата кандидатстудентска сесия на Алма матер започна по традиция днес в 9:00 ч. с изпит по математика II. Вариант №3 беше изтеглен от Тодор Ангелов от Пловдив. Набор 1997 г. е най-малкия, поради голямата демографска криза в края на миналия век. Випускът тази година ще наброява само 51 000 завършили. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование