Румъния свали на 3-8 минути престоя заради ремонта на Дунав мост

Ремонтът в румънската част на Дунав мост приключва. Снимка: Николай Каламов

От 3 до 8 мин. се чака на Дунав мост заради продължаващия ремонт в румънската част на Дунав мост, установи проверка на "Труд". Строителите довършват около 200-метров участък, където трафикът се регулира от работници с жилетки и стоп палки. Автомобилите се пропускат поетапно в едната лента на платното от граничните власти в Гюргево.

Основната реконструкция ще приключи до края на април т.г., уточниха от областната управа Русе. Освен да се ремонтира и укрепи мостът, се оправят и пътищата за достъп до митническите пунктове. Металната конструкция вече е пребоядисана, подменят се предпазните парапети на съоръжението.

Румъния финансира строителството с 10 млн.евро от еврофондове, което спечели фирмата-изпълнител "Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting".

Заради интензивното движение на ГКПП в Русе от миналото лято е отворен товарен портал. При колони от ТИР-ове митничари обработват автомобили на допълнителни гишета, включително по опашката, за да пестят минути при зелен светофар. Денонощно моста пресичат до 2000 камиона, 25-30 автобуса и 1000 леки коли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини