Круизите с нова дестинация: Пирея - Бургас

Круизната компания MSC Cruises, от този сезон променя разписанието на средиземноморската си дестинацията. Канцелират се посещения в турските пристанища, включително и в Истанбул, и ще се осъществява 40-часов морски преход от порт Пирея директно до Морска гара Бургас.

Това съобщи Диян Димов, шеф на Бургаското пристанище. Новината станала известна на международното круизно изложение „Seatrade Cruise Globul 2016”. Събитието се е провело в Евърглейдс, Форт Лодърдейл, САЩ.

Активният диалог между кметовете на двата морски града - на Бургас Димитър Николов и на Александропулис Евангелиос Ламбакис вече дава своите резултати. Договорено е предстоящо посещение на ръководителите на компанията в Бургас, по време на което да бъдат обсъдени морско-техническите и финансовите параметри на круизната свързаност между Александрополис и Бургас, като допълнение към утвърдената дестинация Гръцки острови.

Сложната обстановка в регион Мраморно и Черно море постави пред изпитание маркетинговите стратегии на повечето круизни компании в началото на сезона. Голяма част от предварително обявените за 2016 година посещения в турските пристанища бяха отменени, а за 2017 и 2018 година дестинациите все още са в процес на обсъждане. Това дава силен шанс на порт Бургас да бъде актуален и надежден партньор в морския круизен бранд, нещо което нееднократно беше доказано през последните години, съобщават от пристанището в Бургас

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони