Арестуваха 70-годишен мъж, убил и заровил жена си преди 18 години

Полицията в Стара Загора задържа 70-годишния Кольо Русев за убийството на съпругата му през далечната 1998 г. в радневското село Ковачево. Едва сега обаче се появили неоспорими доказателства, че е убил 55-годишната тогава Донка, майка на двете му деца. Русев е от елховското село Коньовец, но преди 18 години, когато съпругата му мистериозно изчезнала, са живеели в селото. Тогава той обявил съпругата си за изчезнала, а след време спрели издирването. Пред местните разказвал, че Донка забегнала с друг мъж. Преди две години обаче при разчистване на постройки в стопанския двор на селото били открити останките на жена.

Хората се усъмнили, че може да е изчезналата жена, назначени били експертизи, които показали съответствие, а първият заподозрян бил мъжът.

18-години по-късно той е привлечен като обвиняем от окръжна прокуратура в Стара Загора за умишлено убийство на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. До момента е установено, че убийството на 55-годишната Донка е извършено на 10 срещу 11 ноември 1998 г. в село Ковачево.

В понеделник 70-годишния Русев е задържан за 72 часа в ареста. Предстои внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него, информираха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини