Омбудсманът при измамени от мобилен оператор в Бобов дол

Омбудсманът Мая Манолова отиде вчера на крак в бобовдолското Мало село, където има десетки измамени от мобилен оператор със сметки от 150 до над 1000 лева за 2006 г. - без абонатите да са имали договор. Потърпевшите получили призовки от арбитражен съд и сигнализирали до републиканския обществен защитник, сигнализа кметицата на селото Виолета Серафимова. Снимка: Кирил Фалин

Омбудсманът Мая Манолова отиде в Бобов дол, за да чуе измамени, които получили призовки от арбритражен съд по образувани срещу тях дела за неплатени сметки към мобилен оператор от 2006 г., съобщи тя в Кюстендил, където гостува на тържествата "Кюстендилска пролет".

Става въпрос за суми от около 300 лева средно, а абонат от миньорския град показал и "честитка" за над 1000 лева. Това е схемата, която Манолова изследва вече месеци - продажба на дългове от дружество монополист, в случая мобилен оператор, на колекторски фирми за принудително събиране. Напълно измислени плащания, каза Манолова. Това е масова практика, от селата в Кюстендилско и сигнализирали за въведената от монополиста оператор практика. Само от Мало село, Бобовдолско, и сигнализирали около 15 измамени. Те се кълнят, че не дължат никакви суми на оператора и че нямат сключен договор с него.

Манолова посъветва потърпевшите да получат призовките и да спазват процедурите по изясняването на истинската ситуация с извадените измислени плащания. Иначе става по-лошо. "Притеснителното е, че хората реагират първосигнално, те не желаят да получат съобщението, което развързва ръцете на арбитражния съд и улеснява и ускорява съставянето на изпълнителен лист, каза след срещите си в Бобов дол Манолова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини