Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Омбудсманът при измамени от мобилен оператор в Бобов дол

Омбудсманът Мая Манолова отиде вчера на крак в бобовдолското Мало село, където има десетки измамени от мобилен оператор със сметки от 150 до над 1000 лева за 2006 г. – без абонатите да са имали договор. Потърпевшите получили призовки от арбитражен съд и сигнализирали до републиканския обществен защитник, сигнализа кметицата на селото Виолета Серафимова. Снимка: Кирил Фалин

Омбудсманът Мая Манолова отиде в Бобов дол, за да чуе измамени, които получили призовки от арбритражен съд по образувани срещу тях дела за неплатени сметки към мобилен оператор от 2006 г., съобщи тя в Кюстендил, където гостува на тържествата „Кюстендилска пролет“.

Става въпрос за суми от около 300 лева средно, а абонат от миньорския град показал и „честитка“ за над 1000 лева. Това е схемата, която Манолова изследва вече месеци – продажба на дългове от дружество монополист, в случая мобилен оператор, на колекторски фирми за принудително събиране. Напълно измислени плащания, каза Манолова. Това е масова практика, от селата в Кюстендилско и сигнализирали за въведената от монополиста оператор практика. Само от Мало село, Бобовдолско, и сигнализирали около 15 измамени. Те се кълнят, че не дължат никакви суми на оператора и че нямат сключен договор с него.

Манолова посъветва потърпевшите да получат призовките и да спазват процедурите по изясняването на истинската ситуация с извадените измислени плащания. Иначе става по-лошо. „Притеснителното е, че хората реагират първосигнално, те не желаят да получат съобщението, което развързва ръцете на арбитражния съд и улеснява и ускорява съставянето на изпълнителен лист, каза след срещите си в Бобов дол Манолова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.