Осъдиха условно турски контрабандист за цигари на Дунав мост

Опитите за нелегален износ на цигари пред Дунав мост продължават. Снимка: Архив

Турски шофьор беше осъден от Районния съд в Русе на 1 г. затвор условно с 3-годишен изпитателен срок за опита му да пренесе нелегално тютюн и цигари на Дунав мост. 45-годишният Нихат Ч. се призна за виновен и магистратите одобриха споразумението му с прокуратурата. Той трябва да плати и 4650 лв. глоба, колкото е пазарната стойност на стоката.

Преди 2 седмици чужденецът е спрян за проверка на ГКПП и митничари откриват в автомобла му 60 кг тютюн в опаковки от марката "ALL FAKHER MOLASSES" и 20 кутии цигари "PARLAMENT" безакцизен бандерол.

При съвместни акции на полицията и митницата в Русе периодично се разбиват тайна складове за контрабандни цигари и насипен тютюн. Къщи в ромското гето "Селеметя", "Трите гълъба" в кв. Средна кула, край кооперативния пазар и по кръчми и магазини в близките села из региона са най-честите явки за контрабандни цигари.

Нелегални търговци наемат частни гаражи, които превръщат също в депа за парипоси без акцизни бандероли. Контрабандните цигари пристигат от Гърция, Украйна, Молдова или Сърбия, където акцизната ставка е по-ниска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право