Цяло Банско гадае кой спечели шестте милиона джакпот - местен или турист?

Тотопунктът в Банско, където е пуснат печелившият фиш. Снимка: Авторът

В зимния курорт Банско най-обсъжданата тема по улици, заведения и хотели е кой е късметлията ударил джакпота в неделя и спечелил 6 млн.лева.

В планинското градче има само два тотопункта, но в понеделник те не работят, за тотото е почивен ден. Късметлийският фиш е пуснат в централния пункт, който се намира до кметството.

Там от 12 години работи Верка Кадева. Служителката истински се радва,че в нейния обект е спечелена такава голяма сума. "За този тираж има пуснати около 300 фиша, нямам представа кой е милионерът. Но имаме редовни играчи, голяма част от персонала на хотелите и заведенията идват и пускат фишове, идват и чужденци и туристи. Всички клиенти играят с малки суми. Печелившият билет е от обикновените 3,60, но играчът е платил абонамент два фиша за четвъртък и неделя и е платил 6,80", разказва Верка.

И тя, и местните хора се надяват печелившият да е човек от Банско и да инвестира парите в курорта.

Всички с нетърпение чакат да разберат името на късметлията. В курорта в момента има и много чужденци - французи, англичани, македонци.

Някои и от тях са пускали фишове и коментирали, че 3 млн. евро са си три милиона.

Пиринско напоследък се превърна в късметлийски район за играчите на тото.

За 8 месеца това е трети джакпот, който се пада в региона.

Овчарят Здравко Траянов от петричкото село Първомай спечели 1 653 366 лева от в играта 6/49 на спортния тотализатор. Здравко пасял чужди овце до щастливия ден, в който прибра голямата сума. Сега не работи, а пътешества.

Николай Динков пък удари огромния джакпот от 7 095 423 лв. с пуснат фиш в тотопункта на улица „Дойран" в Благоевград. Младият мъж е зет на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, женен е за дъщеря му. С част от парите довършва свой проект – изграждане на водноелектрическа централа и обикаля света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини