Държавният глава Румен Радев с годишен отчет

106 станаха жертвите на новия коронавирус в Китай, броят на заболелите надхвърли 4000

2 000 евро помощ за всяко родено дете в Гърция, днес гласуват законопроекта

Изтребител Су-30 се разби в Алжир

Столичният общинския съвет решава за водата от София към Перник

Потвърден е първи случай на заразен с коронавирус в Германия

САЩ потвърди, че падналият в Афганистан самолет е на американските ВВС

Времето се затопля, температурите достигат 12 градуса

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Разград“

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 28 януари 2020

На 28 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 28.01.2020

Софийският административен съд oтмeни зaбpaнaта на Джoĸ Πoлфpиймaн дa нaпycка Бългapия

Слави Трифонов и Маги Халваджиян се уговориха да пият кафе пред Би Ти Ви

Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Екатерина Захариева иска спешни мерки за затягане на дисциплината в затворите

 Министърът на правосъдието Екатерина Захариева поиска спешни мерки за затягане на дисциплината в затворите на работна среща днес с ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” и с всички началници на местата за лишаване от свобода, цитирана от Агенция „Фокус“.

Захариева поиска прекратяване на възможността лишени от свобода да общуват с външния свят от мобилните си телефони и да получават забранени стоки, сред които и наркотични вещества. 

На срещата беше обсъдено как да бъде прекратена незаконната комуникация на затворниците с външния свят – предложиха прилагането на техническо заглушаване или с т.нар. микроклетки на мобилните оператори, при които в рамките на съответния затвор разговори може да се осъществяват само от определени СИМ-карти. Обсъдено беше и как да се спре практиката да се внасят забранени вещи. Директорът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов сподели, че провинилите се служители получават наказания. Той отчете, че има трима наказани служители, от които един главен надзирател.

По думите на министър Захариева са необходими решителни действия за справяне с посочените проблеми, отправяни в редица доклади на национални и международни организации относно лошите битови условия.

 „Системата на изпълнение на наказанията с години е трупала проблеми, които не са били разрешавани, но в Министерството на правосъдието има подготвен план с ясни срокове и разчети по него, който вече се изпълнява“, посочи министър Захариева.

Осигурени са допълнителни средства от бюджета в размер на 3 милиона лева за належащи ремонти дейности за осигуряването на минимални санитарни условия в затворитe във Варна, Бургас и Сливен. 

Захариева подчерта, че не само условията в затворите са приоритет, нужно да се обърне и внимание на програмите, свързани с обучението на служителите на затворите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.