Борисов: Ще забършем и с парцала (обзор)

„Не само метлата ще играе, но и с парцала ще забършем”, зарече се по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Това щяло да се случи, ако премиерът хванел някой от министрите си в крачка. За напрежението между ГЕРБ и Реформаторския блок лидерът на ГЕРБ каза, че ще отиде при депутатите си, ще ги изслуша, но няма да сменя нито здравния министър Петър Москов, нито колегата му от военното ведомство Николай Ненчев.

„Мога да се гледам в огледалото и се харесвам. Хората подкрепят това, което правим. Партията е в голям подем“, увери премиерът.

Запитан дали въпросът с „огледалото”, който му бе зададен от българите в Лондон, е причина за спирането на обществени поръчки, Борисов призна, че това било капката, която му дала ясен знак, че нещата изглеждат по различен начин отстрани. Той съобщи, че заради нередности в обществените поръчки ще бъде закрита една от агенциите и вероятно ще има наказани служители. От ГЕРБ допуснаха, че става дума не за агенция, а за Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти" (НКСИП), която се занимава с магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Черно море“. За тази структура вече е внесено предложение за закриване от 12 депутати на ГЕРБ.

Борисов обясни, че само от спрените обществени поръчки за магистралите ще бъдат спестени между 150 и 160 млн. лв.

Премиерът отхвърли твърденията за конфликт с Цветан Цветанов. Подчерта, че в ГЕРБ много ясно знаят кой е първи и кой е втори.

Изпреварили сме румънците, нямаме корумпирани политици

Отдавна сме изпреварили румънците във всяко отношение, каза премиерът, отговаряйки на въпрос кога ще ги стигнем румънците. Попитан кога сме ги изпреварили в борбата с корупцията, премиерът заяви:

„Това, че техните министри крадат, хванали са ги и са ги вкарали в затвора, а президентът им търси политическо убежище в Молдова. Не виждам българи да бягат в Румъния”.

Борисов се съгласи с твърдението, че у нас няма осъдени политици, защото няма корумпирани. „За разлика от Румъния аз правя всичко възможно българските министри да не крадат“, увери министър-председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика